Bevar bygget med miljøvennlig fasadevask

Miljøvennlig fasadevask

Fasadevask kan gjøres med en rekke metoder og virkemidler, i Ren Service AS benytter vi miljøvennlige løsninger med høytrykksspyler fra Aquila. I kombinasjon med dette benytter vi rentvannssystem som filtrerer vannet før det blir brukt. Dette gjør at vi slipper å bruke skadelige midler for de fleste av våre oppdrag.

Er fasaden så skitten at det må benyttes kjemikalier for å få vekk de vanskeligste flekkene, benytter vi alltid biologiske og miljøvennlige kjemikalier.

Varierende vær og ytre påkjenninger gjør at fasader på bygg og hus er utsatt for en rekke forurensninger. Dette kan føre til at bygget ser skittent ut, noe som gjør at bygget ser lite innbydende ut.

Vask av fasade på hus og næringsbygg er viktig for å opprettholde byggets tilstand, det anbefales derfor å få dette gjort årlig. Kostnadene rundt fasadevask vil øke jo lengre tid det går mellom hver vask.

Vi benytter ulike midler basert på hvor skitten fasaden er og hva fasaden består av slik at resultatet blir så optimalt som mulig hver gang.

(Aquila høytrykkspyler i aksjon.)

Utsatt uansett

Det er mye forurensninger i luften, gjennom sesongene er det ikke bare menneskeskapte forurensninger som er i luften. Blader, trær, fuktighet og eventuelt surt nedbør er noen av forurensningen som kan feste seg til yttervegger og tak.

Hvor utsatt ditt bygg er har mye med lokasjonen å gjøre. Ligger bygget i nærheten av en motorvei, sjø eller skog er bygget utsatt for forurensninger som eksos, salt eller levende organismer som sopp, mose og alger.

 

Anti grafitti

Grafitti er også en trussel mot byggets utseende og uttrykk. Dette er vanskelig å forhindre, men her er det mulig å være føre var. Anti graffiti er et pustende og beskyttende lag som kan legges på overflater som er utsatt for graffiti. Behandlingen er miljøvennlig og kan brukes på alle typer overflater. Anti grafitti er også godkjent for bruk på verneverdige bygg.

Når anti graffiti er påført er det fortsatt mulig å tagge og påføre hærverk på den behandlede overflaten, men det er mye enklere å fjerne graffitien. Dette sparer tid og penger.

Grønske og sopp

Med mildere vintre er det gode vekstvilkår for grønske og sopp på alle typer fasader. Dette skader ikke bare malingen på fasaden, men kan også gi grobunn for svertesopp. Svertesopp er en fellesbetegnelse for ulike muggsopparter. Dette er en type sopp som forekommer naturlig i luften og kan komme på alle overflater som er utsatt for fukt.

Typiske kjennetegn svertesopp har er svarte eller blå prikker som danner misfarging. Har svertesoppen satt seg godt i treverk kan dette føre til råte og fuktskader. Det er derfor meget viktig å ta tak i problemet så raskt som mulig.

Grunnmur og stein

For å bevare grunnmuren er årlig vedlikehold også viktig her. Dette betyr at grunnmuren bør vaskes og all vegetasjon som vokser tett inntil grunnmuren bør fjernes. Her er det viktig at muren får mulighet til å slippe ut fuktighet. 

Kalk forekommer naturlig i stein og betong, noe som gjør at kalken trenger frem og kommer til overflaten. Dette skaper et hvitt lag på utsiden av stein/betongen, noe som ikke ser pent ut. I områder med mye skygge og fuktighet kan det også dannes algevekst og sopp. For å fjerne kalk benyttes kalkfjerner og høytrykkspyling, noe som får vekk kalken. 

 

 

 

Trenger du årlig fasadevask av bygg eller fasade? 

Ta kontakt med oss i Ren Service AS og opprett en årlig avtale, slik at vi har ansvaret for vedlikeholdet av fasaden. Vi jobber med alt fra større næringsbygg, borettslag, rekkehus og enkeltstående hus. 

Ved å klikke send, godtar og bekrefter du vår personvernerklæring