Bevar gulvet og uttrykket

Alle bygg har gulv, noen har fint parkettgulv andre har linoleum av praktiske årsaker. Det finnes en rekke typer gulv, noen krever mer vedlikehold enn andre, men en ting er sikkert, ingen gulv er vedlikeholdsfrie. 

Grunnet vårt klima i norden er gulv mer utsatt enn andre i andre land. Dette er grunnet salt og vann som besøkende tar med seg inn og variasjoner i temperaturen. Salt er spesielt skadelig for noen typer gulv, dette gjør at det er meget viktig å vedlikeholde gulvet slik at det varer lengre, holder seg fint og levetiden utvides.

Gulvbehandlinger er en god investering ettersom levetiden til gulvet forlenges betydelig. Dette sparer også miljøet og er mer bærekraftig ettersom gulvet slipper å byttes ut like hyppig.

Ren Service AS leverer gulvbehandling innen alle typer gulv til næringskunder i Oslo. Enten om din bedrift har tregulv eller vinylgulv har Ren Service erfaringen til å tilby de beste løsningene for å bevare gulvet.

Men hvordan bevares gulvet?

Det er ulike metoder basert på hvilket gulv som skal behandles.

Sliping gulv

Tre, linoleum og vinylgulv

Vi benytter PUR overflatebehandling for å fornye tre, linoleum og vinylgulv. Dette er en metode som fornyer gulvet såpass at det ser fabrikknytt ut. Denne metoden gir et sluttresultat som er fire ganger sterkere enn epoxy. Gulvet blir altså sterkere og mer motstandsdyktig noe som er bra for gulv på skoler, institusjoner og andre steder hvor gulvet er meget utsatt for slitasje.

Gulvet blir først slipt ned for å fjerne merker fra langvarig bruk. Deretter blir gulvet grundig rengjort for å fjerne alle partikler. Etter rengjøringen blir et lag PUR overflatebehandling “malt” på gulvet. Belegget trenger noen timer med tørking før det trekker inn og fester seg. Til slutt blir gulvet UV-behandlet for å herde behandlingen.

Resultatet er et gulv som ser fabrikknytt ut og inneklimaet forbedres ettersom renholdet blir enklere. 

Parkett og tregulv blir slitt over tid. Når tregulv blir slitt vil utseende blir preget og vil ikke se bra ut. I næringsbygg som har showroom eller butikklokaler er det meget viktig med et gulv som ser bra ut. Gulvet er jo rommet sitt største møbel. Noen tenker derfor ofte at de bør bytte ut gulvet når det blir slitt, men det er ikke alltid den rimeligste løsningen.  

Steingulv

Steingulv sine egenskaper varierer basert på hvilken type stein som blir brukt, men de aller fleste steingulv er dekket med et lag glans på toppen. Dette laget blir slitt vekk etter hvert som gulvet blir brukt. For å fornye dette laget blir gulvet dyprenset, slipt og polert før et nytt lag med forsegling blir lagt på. Dette gjør at gulvet blir fornyet og beholder sine egenskaper lengre. 

Steingulv er ofte brukt i lobbyer, inngangspartier eller områder med mye fottrafikk, dette er fordi steingulv er en av de mest motstandsdyktige gulvtypene. 

Tepperens

Vi benytter en av markedets beste maskiner for tepperens fra Tornado Industries. Disse maskinene har et patentert munnstykke med induksjon som forstøver rensevæsken. Dette gjør at hvert enkelt fiber i teppet blir rengjort. Etter rensen er utført tørker teppet i løpet av noen timer. 

Teppeforhandlere anbefaler at teppet blir dyprenset årlig. Er teppet i områder med mye trafikk bør hyppigheten på dyprens økes for å opprettholde utseende og egenskapene til teppet. 

Fastmonterte gulvtepper, trenger regelmessig støvsuging for å forhindre at støv og skitt trenger lengre ned i teppet. Om støv og skitt trenger lengre ned i teppet risikerer fibrene i teppet å bli ødelagt og teppet vil da se slitt og ugunstig ut. 

Ren Service AS er en totalleverandør innen servicetjenester innen renhold, eiendomsservice og fasade. Vi kan opprette periodiske vedlikehold og renholdsplaner for næringskunder i Oslo. Våre tjenester strekker seg bredt enten det er daglig renhold eller fornying av gulv. Ta kontakt i dag.