Med litt vanlig høstregn finner dette veien ned i takrennene, og plugger igjen de naturlige veiene for vann fra regn og snøsmelting

Hjem » Eiendomsservice » Rens av takrenner

Rens av takrenner

Hver høst bør man sørge for en rens av takrenner og nedløpsrør. Årsaken til at man bør utføre rens av takrenner om høsten – er at løv og barnåler som faller av trær ofte blåser opp eller faller ned på taket. Med litt vanlig høstregn finner dette veien ned i takrennene, og plugger igjen de naturlige veiene for vann fra regn og snøsmelting.

Når vannet fra høstregn og snøsmelting ikke kommer ut den veien, finner det andre veier – og som hus- eller bygningseier er dette lite ønskelig. Og de færreste forsikringsselskapene vil dekke reparasjonen av slike vannlekkasjer.

Når sjekket du takrennene på huset sist?

Utfør rens av takrenner før vinteren

Det som starter som et lite problem med enkle løsninger – kan utvikle seg til et stort problem med alvorlige og dyre konsekvenser.

Men takrennene er gjerne «der oppe». Du derimot står nede på bakken og tenker at dette er en kjedelig jobb å gjøre i kalt og surt høstvær – som også innebærer en viss risiko for skader eller forkjølelse.

Så hvorfor ikke overlate rens av takrenner og nedløpsrør til profesjonelle?

Ren Service AS kan foreta en grundig rens av takrenner hver høst. Om det er behov kan vi også utføre vedlikehold gjennom året.

Tette takrenner gir også istapper

Du bør være oppmerksom på at tette takrenner medvirker til at det dannes istapper når vannet ikke kan renne som normalt. Dette kan også føre til skader på takrennene og festene – grunnet for stor vektbelastning. I tillegg risikerer du at nedløpsrøret sprekker når kulden kommer dersom det er vannansamlinger der.

Det er med andre ord flere gode grunner til å rense takrenner før vinteren kommer.

Er adkomsten til takrennen vanskelig? Vi har utstyret til å få jobben unna for deg! 

Er du interessert? Ta kontakt

Send forespørsel om tilbud Se kontaktinformasjon