Hvert år forårsaker sopp- og råteskader store skader og økonomisk belastning for huseiere, på grunn av manglende vedlikehold

Hjem » Fasade » Utvendig husvask

Husvask utvendig

Med jevnlig husvask utvendig får du ikke bare et hus som ser nymalt ut, du får også et hus som ikke trenger utvendig maling like ofte. Årstidene i Norge er harde mot tak og yttervegger, og en grundig husvask utvendig vil gi mange fordeler og kan forlenge fasadens levetid. 

Hvordan vaske hus utvendig?

Hvert år forårsaker sopp- og råteskader store skader og økonomisk belastning for huseiere grunnet manglende vedlikehold.

Den viktigste og rimeligste formen for vedlikehold er å gjennomføre en grundig husvask utvendig. Spyl med en kombinasjon av vann og riktig rengjøringsmiddel for å unngå at det former seg råte, sopp og alger på husveggen.

Moderne og miljøvennlige malingstyper inneholder lite sopp- og algedrepende midler. Dette, i kombinasjon med milde vintre forårsaker at alger kan vokse gjennom hele året. Derfor er det viktig med godt vedlikehold og en grundig husvask utvendig hvert år.

Utvendig husvask hjelper mot råteskader, sopp og alger. Det er viktig å foreta en skikkelig husvask før eventuell maling. Det forlenger holdbarheten i treverket.

Denne videoen viser hvordan Ren Service utfører utvendig husvask:

Husvask før maling

Uansett om det er på tide å male et nytt strøk maling eller du ønsker en ny farge på boligen, bør du alltid vaske fasaden på huset først. En grundig husvask utvendig vil fjerne støv, pollen og andre partikler som ligger på overflaten. På den måten sørger du for et vakrere resultat, i tillegg til at den nye malingen får den lengre levetid.

Ofte vil en grundig husvask også avdekke at strøket med maling kan vente et par år til. Eller at det kanskje bare behøves maling på deler av veggen.

Det vil fort gå med flere timer til utvendig vask av hus før man engang kan sette i gang med malingen. Mangler du kanskje utstyr, tid og motivasjon til å skrubbe husveggene før de males? Da kan du la oss gjøre jobben for deg slik at alt er klart til å ta penselen fatt.

Utfør utvendig husvask årlig

Ved å få vasket husets fasade årlig vil du ikke bare sitte igjen med et flott hus å se på, du vil også stille sterkere mot forsikringsselskapet dersom du skulle være så uheldig å oppleve vannskader.

Husforsikringer dekker vannskader, men ikke skader som oppstår på grunn av manglende vedlikehold. Hvis du får vannlekkasje inn i huset grunnet dårlig vedlikehold må du være forberedt på at forsikringsselskapet vil avslå dekning av utgiftene.

En grundig husvask utvendig vil derfor være en billig forsikring.

Takvask og rens av takrenner

Samtidig som du får utført en profesjonell og grundig husvask utvendig av oss, anbefaler vi at vi også utfører en rens av takrenner og takvask.

Takvasken vil gi økt levetid i tillegg til et flottere tak, og vi utfører også en tak-kontroll. Da vil vi avdekke eventuelle takstein som viser store tegn på slitasje, slik at du kan sikre huset mot vannlekkasjer fra taket.

Takrenner er også en kjent årsak for vannlekkasjer, så ved å få utført rens av disse vil husets ytre være godt forberedt på alle årstider!

 

Med riktig utstyr kommer man enkelt til slik at det kan utføres en grundig husvask utvendig på en korrekt og forsvarlig måte. Husk at du alltid bør få utført en husvask for maling av huset.

Er du interessert? Ta kontakt

Send forespørsel om tilbud Se kontaktinformasjon