Hvert år forårsaker sopp- og råteskader store skader og økonomisk belastning for huseiere, på grunn av manglende vedlikehold

Hjem » Fasade » Utvendig husvask

Husvask utvendig

Med jevnlig husvask utvendig får du ikke kun et hus som ser nymalt ut, du får også et hus som ikke trenger utvendig maling like ofte. De veldig forskjellige årstidene i Norge er harde mot tak og yttervegger, og husvask utvendig gir mange fordeler og kan utvide levetiden på fasaden.

Utvendig husvask motvirker skader

Hvert år forårsaker sopp- og råteskader store skader og økonomisk belastning for huseiere, på grunn av manglende vedlikehold.

Den viktigste og rimeligste formen for vedlikehold er ved utvendig husvask. Spyl med en kombinasjon av vann og riktig rengjøringsmiddel for å unngå at det former seg råte, sopp og alger på husveggen.

Moderne og miljøvennlige malingstyper inneholder lite sopp- og algedrepende midler. Dette, i kombinasjon med milde vintre forårsaker at alger kan vokse gjennom hele året. Derfor er det viktig med godt vedlikehold og utvendig vask av huset hvert år.

Utvendig vask hjelper mot råteskader, sopp og alger. Det er viktig å foreta en skikkelig husvask før eventuell maling. Det forlenger holdbarheten i treverket.

Denne videoen viser hvordan vi utfører utvendig husvask:

Vask utsiden av huset før du maler

Uansett om det er på tide å male et nytt strøk maling eller du ønsker en ny farge på boligen, så bør du alltid vaske fasaden på huset først. Den utvendige husvasken fjerner støv, pollen og andre partikler som ligger på overflaten. På den måten sørger du for at den nye malingen får den lenger levetid, og et vakrere resultat.

Ofte vil en grundig husvask også avdekke at strøket med maling kan vente et par år til. Eller at det kanskje bare behøves maling på deler av veggen.

Det vil fort gå med flere timer til utvendig vask av hus før man engang kan sette i gang med malingen. Dersom du mangler utstyr, tid og motivasjon til å skrubbe husveggene før de males? Vi gjør jobben for deg, slik at alt er klart til å ta penselen fatt.

Årlig vedlikehold av huset

Ved å få vasket husets fasade årlig vil man ikke bare sitte igjen med et flott hus å se på, men du vil også stille sterkere mot forsikringsselskapet dersom du skulle være så uheldig å oppleve vannskader.

Villa-forsikringer dekker vannskader, men ikke skader som oppstår på grunn av manglende vedlikehold. Hvis du får vannlekkasje inn i huset må du være forberedt på at forsikringsselskapet vil avslå dekning av utgiftene.

Utvendig husvask er derfor en billig forsikring.

Takvask og rens av takrenner

Om du vil ha profesjonell assistanse for husvasken fra Ren Service anbefaler vi også å se på muligheten for å få utført rens av takrenner og takvask.

Takvasken vil gi økt levetid i tillegg til et flottere tak, og vi utfører også en tak-kontroll. Da vil vi avdekke eventuelle takstein som viser store tegn på slitasje, slik at du kan sikre huset mot vannlekkasjer fra taket.

Takrenner er også en kjent årsak for vannlekkasjer, så ved å få utført rens av disse vil ditt hus sitt ytre være godt forberedt på nye årstider!

 

Med riktig utstyr kommer man enkelt til slik at utvendig husvask kan gjøres på en riktig og forsvarlig måte. Dersom du skal male hus er det viktig med vasking av hus i forkant.

Er du interessert? Ta kontakt

Send forespørsel om tilbud Se kontaktinformasjon